Utflykter och utomhusskola

Lärande utanför klassrummet, att koppla teori till praktik genom studiebesök och projektarbete.

Naturen som klassrum: Fördjupning och lärande utomhus

Utomhuspedagogik är en undervisningsmetod som sker utanför den traditionella klassrumsmiljön. Det innebär att du och dina elever lämnar skolans fysiska omgivning och utforskar världen omkring er.

Utomhuspedagogik har flera syften. Det främjar praktiskt lärande, skapar fördjupning i naturen, bidrar till kreativt tänkande och inte minst social interaktion mellan eleverna. Således låter det dina elever uppleva och studera olika miljöer och områden, såsom naturområden, historiska platser, konst, vetenskap och samhället i allmänhet.

Utomhusutbildning kan omfatta studiebesök, fältarbete, företagsbesök, projektbaserat lärande och andra aktiviteter som förvandlar den fysiska världen till en verklig lärresurs. Det är därför ett självklart tillfälle att koppla teori till praktik i din undervisning.

Behöver du inspiration för utflykter och undervisning i friluftsliv? Läs då artiklarna nedan.

Ladda ner katalogen "Undervisning utomhus"

Broschyren Undervisning utomhus tar avstamp i naturen runt omkring oss och de globala målen för hållbar utveckling, som kan användas aktivt i undervisningen.

Broschyren innehåller inspiration kring ämnena biologisk mångfald och hållbar energi, där det ges konkreta experiment som du kan göra tillsammans med eleverna utanför klassrummet.

Ladda ner katalogen här, skriv ut den och ta med den till lektionerna!

Utomhuspedagogik

Utomhusskolan stärker lärandet genom praktisk undervisning, förståelse för naturen, samarbete och tvärvetenskap, skapar engagemang och dynamik.

Natur och teknik i det fria

Djup förståelse, kreativitet, hållbarhet ger ökad motivation, lärande, respekt.

Utomhuspedagogik i biologi

Teori i praktik, organismer, ekosystem, djupare förståelse, observationer, sinnen.

Utomhuspedagogik i geografi

Utforska ekosystem, kartlägg klimatzoner och förstå geografiska begrepp genom praktisk inlärning.

Vad är utomhuspedagogik?

Utomhuspedagogik är en undervisningsmetod där elever och lärare lämnar klassrummet och undersöker och lär sig i en utomhusmiljö. Det handlar om att utforska och få kunskap utanför traditionella miljöer, främja praktiskt lärande, fysisk aktivitet, samarbete och sensualitet.

Vilka skolaktiviteter utomhus kan jag göra?

Det finns många olika utomhusskolaktiviteter du kan göra, beroende på dina elevers ålder, ämnesområde och resurser.

Låt oss ge dig några exempel på utomhusskolaktiviteter som du kan göra med dina elever.

Gör promenader i naturen

Ta med dina elever på vandringar i närliggande naturområden för att utforska och lära sig om växt- och djurliv, ekosystem och naturfenomen.

Fältförsök

Genomför naturvetenskapliga experiment utomhus med dina elever. Du kan till exempel studera vattenkvaliteten i en närliggande sjö eller göra en växtstudie för att förstå fotosyntesen.

Gör ett orienteringslopp

Skapa ett orienteringslopp där dina elever måste använda både kartläsning och navigeringsfärdigheter för att hitta olika stolpar runt om i området.

Gör konst av naturen

Använd naturen som inspiration för kreativa aktiviteter. Du kan göra allt från landskapsmålning, naturfotografi till skulpturdesign med naturmaterial som ni hjälps åt att hitta.

Etablera en skolträdgård

Ge dina elever kunskap om växter, ekosystem, hållbarhet och näring genom att skapa en skolträdgård.

Här kommer studenterna att hjälpas åt att plantera och sköta om olika grödor, och inte minst smaka på råvarorna när de är redo att skördas.

Produkter för utomhusskola

Vi har ett brett utbud av utbildningsprodukter för undervisning i fysik som kan hjälpa eleverna att bygga upp sina kunskaper och färdigheter i ämnet.

Vårt sortiment består av produkter som är designade för att vara engagerande och roliga, samtidigt som de ger en djup förståelse för naturen.